понеделник, 19 декември 2011 г.

The Assault :: Нападението (2010)

Зарежда се...
Заглавие: The Assault / Нападението 
Режисьор: Жюлиен Леклерк 
В ролите: Венсан Елбаз, Грегари Деранже, Мелани Берние, Филип Бас, Аймен Саиди, Мари Гияр, Антуан Баслер и др. 
Субтитри: Български 
Линк към сайта: Imdb
Година: 2010 
Държава: Франция 
Времетраене: 01:27:23 минути.
Жанр: Екшън, Трилър 
Резюме: Събота, 24 декември 1994, летище "Хуари Бумедиен" - навечерието на Коледа.
Четирима тежко въоръжени терористи на ГИА (Групировка ислямска армия), вземат за заложник алжирски еърбъс A-300 на Еър Франс, полет 8969, пътуващ от алжирската столица до Париж с 227 души на борда. Те зная какво правят и освен, че са въоръжени са и много опасни. Екстремистите поставят условията си: да се освободят двама от техните братя по оръжие и незабавното излитане на самолета.
След дълги и сложни дипломатически преговори между френското и алжирското правителство, и след екзекуцията на трима от пътниците, самолета напуска летището в Алжир.
Понеделник, 26 декември, в 3 и 33 часа сутринта, еърбъса каца на френското летище в Марсилия "Маринян". Трима души – Тиери, войник на GIGN (Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale) - Френските cпециални части, Карол Жантон, амбициозна технократка от Министерството на вътрешните работи и Яхия Абдулах, отявлен фундаменталист са в центъра на драматичните събития.
Извършено пред очите на 21 милиона зрители, нападението на GIGN, за освобождаването на заложниците е без прецедент в историята на тероризма… но е предвестник на ужасните събитията от 11 септември 2001 г. 


Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се...

Зарежда се...

Подобни публикации: