неделя, 18 декември 2011 г.

Forces speciales :: Специален отряд (2011)

Зарежда се...
Заглавие: Forces speciales / Специален отряд 
Режисьор: Стефан Рибойад 
В ролите: Даян Крюгер, Джимон Хунсу, Беноа Магимел, Денис Меночет
Рафаел Персонас, Ален Фиглаж, Ален Аливон, Мехди Неббу, Раз Деган, Чеки Карио и др. 
Субтитри: Български 
Линк към сайта: Imdb
Година: 2011 
Държава: Франция 
Времетраене: 104 минути.
Жанр: Екшън, Драма, Приключения 
Резюме: Филмът "Специални части" представя ужасяващата история на френска журналистка, която е похитена от талибаните, докто е изпратена да отразява събитията в Афганистан. Тя отказва да изпълни нареждането на техният предводител да прочете на френски език исканията им пред камера. Тогава пред очите й талибаните обезглавяват неин приятел и видеото с екзекуцията е качено в интернет.
На всички от френското правителство става ясно, че дните на журналистката са преброени. Принудени, френските власти изпращат в Афганистан елитен отряд на специалните части със задача да спасят младата жена. Но се оказва, че не е достатъчно само да спасят жертвата от похитителите. Те ще трябва да достигнат и до Голямата земя. А обратният път се оказва труден не само за журналистката, но и за опитните бойци от специалния отряд...
Лентата е дебют за Стефан Рибойад, който разполага с бюджет от 10 милиона евро и френските звезди Чеки Карио /”Никита”/, Беноа Магимел /”Пианистката”/, най-успешната германка в Холивуд Даян Крюгер /”Гадни копилета”/ и гигантът от „Амистад” Джимон Хунсу. 


Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се...

Зарежда се...

Подобни публикации: